Fragmente

Sofia Jupither - text Lars Norén

Premiär 25 oktober 2012 | Folkteatern Göteborg

Om osynliga människor i en osynlig stad.

En taxichaffis försöker glömma sina minnen från Balkan. En sjuksyrra är gravid med någon annan. En tonåring vill inte veta av sin pappa och målar sitt ansikte svart. En mamma åker och storhandlar på Willys. En kvinna vårdas i hemmet av sin man. Han har en affär med en kollega. En kille tar med sin syster på en dagstur till Danmark. En morsa gömmer sin vuxne son i garderoben. En dotter försöker samtala med sin mamma långt borta …

I flera korta scener möter vi ett antal människor som lever nära varandra i samma stad men ändå helt eller delvis osynliga för varandra. Här syns de osynliga människorna och de mänskliga öden som annars inte berättas. Vad kan rymmas i den medmänniska du passerar på gatan varje dag? Det som finns där hela tiden. 

Fragmente är Folkteaterns bidrag till Cities on Stage. Föreställningen turnerade i Europa under våren 2013 och spelade i Paris, Madrid och Bryssel. 

Samproduktion: Folkteatern Göteborg, Théâtre National Bruxelles i samarbete med Odéon-Théâtre de l’Europe Paris och Teatro de La Abadía Madrid.

Workshoppen för invånarna, Moving Cities Göteborg, följde produktionen och på turnén.